Antall besøkende

Vi har en gjest og ingen medlemmer på besøk.

London

London er en av Europas aller største byer med ca 8 millioner innbyggere. Dersom man tar med omkringliggende tettsteder kommer man opp i 12-14 millioner innbyggere. London er hovedstaden i Storbritannia og ligger sør i England ved elven Themsen.

London har en lang og betydningsfull historie. Byen var bl.a. hovedstaden i det britiske imperiet som hadde betydelig makt over hele verden over flere århundrer. London spilte også en meget sentral rolle under andre verdenskrig der den nærmest ble et samlingspunkt for de allierte.

London strekker seg over et betydelig areal og er også en av verdens største byer sett i forhold til arealbruk. Elven Themsen som renner gjennom byen er et naturlig geografisk holdepunkt både for fastboende så vel som turister. Themsen er en tidevannselv og er svært sårbar for oversvømmelser. Byen står derfor foran store utfordringer i forhold til oppdemming i fremtiden da landskapet gradvis synker.

For oss som besøker London som turister kan vi glede oss over en meget komplett og innholdsrik by. Den har en lang betydningsfull historie kombinert med byggverk og shoppingmuligheter av ypperste klasse. Byen har også et yrende kulturliv med musikaler og teater og ikke minst et stort utvalgt av restauranter og puber.

Blant de mest kjente turistmålene er Tower of London, Buckingham Palace, Madame Tussauds vokskabinett, Big Ben, London Eye, Tower Bridge, Picadilly Circus, Trafalger Square, British Museum, St Pauls katedral m.m.

Transportmulighetene I London er mange. Undergrunnsbanen er godt utbygd og strekker seg over store deler av byen. De røde bussene trenger man vel strengt tatt ikke å nevne en gang da disse nærmest er varemerket for byen. Det er heller aldri problematisk å få tak i en taxi.

Mange fotballinteresserte kombinerer et beøk i London med en tur på fotballkamp. London har flere lag i Premier League. Arsenal, Tottenham, West Ham, Fulham og Chelsea er alle London klubber. Dersom din favorittklubb ikke er blant disse er det god mulighet for at din klubb skal spille mot et av disse lagene mens du er i London. En tur på fotballkamp i England er en helt spesiell opplevelse selv om du ikke er blant de mest iherdige fotballfans.

De siste årene har flytilbudet fra Norge eksplodert samtidig med at prisene har gått betydelig ned, dette mye på grunn av lavpris flyselskaper som Ryanair og Norwegian. Byen har et omfattende overnattingstilbud med hoteller i alle prisklasser.