Antall besøkende

Vi har en gjest og ingen medlemmer på besøk.

Kairo

Kairo er med sine 16 millioner innbyggere Afrikas dessidert største by. Den er også den stårste byen i det som regnes som Midtøsten. Byen er også en av verden mest hurtigvoksende byer.

Kairo ble grunnlagt i 969 og ble bygd ”oppå” det som tidligere var landsbyen Babylon. Byen ligger innerst i Middelhavet ved Nilens utløp og ikke langt fra Suez kanalen.

Byens attraksjoner er sterkt preget av bibelhistorie og pyramider. De verdenskjente egyptiske museet ligger i Kairo og like utenfor Kairo ligger det verdenskjente pyramidekomplekset i Giza. Her finner du blant annet Sfinksen og Kheops pyramiden blant mange andre kjente pyramider som Khefren og Mykerinos.

Kairo by er sterkt preget av fattigdom og kraftig luftforurensing. Det sies at en dag i Kairo tilsvarer 30 sigaretter. Hvor vitenskaplig dette utsagnet er vites ikke men at det ikke er helsebringende å oppholde seg for lenge i bykjernen er vel ikke tvilsomt. Byen har imidlertid mer elegante og velstående områder i likhet med de fleste andre storbyer rundt om i verden.