Antall besøkende

Vi har 3 gjester og ingen medlemmer på besøk.

Hong Kong

Hong Kong er en av Asias største byer og er nå et spesielt adminstrativ område under Kina etter at Britene ga fra seg makten over teritoriet i 1997. Hong Kong er en av verdens travleste havnebyer og er et naturlig handelssenter i Asia.

Hong kong er omgitt gitt av den Kinesiske provinsen Guangdong på Kinas sørside. Hong Kong består av en stor halvøy samt 235 mindre øyer. Byen har et tropisk klima med mye regn og en varm og våt sommer. Byen er særdeles tett befolket og størstedelen av byens befolkning bor i enorme høyhus sammenlinet med norsk standard.

Hong Kong har et særdeles godt ubygd og velfungerende kollektivnettverk, hovedsaklig bestånede av toetasjes busser som er best kjent fra London samt undergrunnsbane. Det byr forøvrig sjeldent på problemer å få tak i taxi da tilbyderne er mange.

Vi fra vesten, enten om vi har vært i byen eller ikke, forbinner Hong Kong med noe eksotisk og mystisk fra østen. Dette er heller ikke langt fra sannheten men byen fremstår samtidig som en moderne velfungerende vestlig storby. Byen har enorme shopping og business muligheter i alle størrelser og variasjoner.

Hong Kong er et populært turistmål og har tilsvarende mange attraksjoner. Vi kan nevne populære attraksjoner som The Peak, Disneyland i Hong Kong, Ocean Park, Victoria Harbour, en gigantisk Buddha, Peak Tram og mye mer. Ikke glem å oppleve det helt spesielt yrende havnelivet. Dersom du er heldig er du i Hong Kong samtidig dom det kinesiske nyttåret feires. Dette er ulike datoer fra år til år men er i perioden januar-april.